Programma 2017 - Brasschaat Klassiek
51348
page,page-id-51348,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.1,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vrijdag 14 juli

De tol van de liefde

Norma & Butterfly revisited
met Stefaan Degand

Madama Butterfly en Norma: twee onvergetelijke personages uit de gelijknamige opera’s van Puccini en Bellini met veel overeenkomsten. Beiden stierven ze tragisch voor de liefde en nu komen ze samen in de coproductie van I SOLISTI en Kameroperahuis: ‘De tol van de liefde’.

De jonge, kwetsbare Butterfly zag geen andere uitweg dan te sterven nadat ze verlaten was door haar Amerikaanse man. Ook Norma verkoos de dood boven een leven zonder liefde. De sopranen Laura Bohn en Astrid Stockman vertolken de rollen van de jonge vrouwen en schitteren in de welbekende aria’s waarin ze terugblikken op hun liefdesdrama. Waar liep het nu eigenlijk mis? Is er altijd een schuldige en een slachtoffer in het verhaal of is dit niet zo zwart-wit?

Acteur Stefaan Degand analyseert en reflecteert samen met de zangeressen en musici op de dramatische levensloop en de desastreuze keuzes van de dames. Bijna als een psychiater legt hij zijn patiënten op de sofa en bevraagt hij hen, met het publiek als getuige.

Hij neemt u mee in zijn zoektocht naar het ware verhaal en laat u lachen, huilen, opstandig worden en ontroeren. Deze unieke samenkomst van performers is exclusief te zien op Brasschaat Klassiek.

Credits:

Astrid Stockman, sopraan (Butterfly)
Laura Bohn, sopraan (Norma)
Stefaan Degand (acteur)
Ensemble: I SOLISTI – Belgian wind ensemble Antwerp, versterkt.

Regie: Mart van Berckel

Muziek: Vincenzo Bellini & Giacomo Puccini in een arrangement van Robert Groslot

Tekst: Anna Maria Versloot

Techniek: Koos Wolters

Een coproductie van I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp en Kameroperahuis Zwolle

Rapsodie in 't Groen

“Chapter One.
He adored New York City.
He idolised it all out of proportion.
…A town that pulsated to the great tunes of George Gershwin”

Met deze tekst introduceert Woody Allen zijn ondertussen legendarische film “Manhattan”. Op 14 juli toveren Maciej Pikulski, Aaron Wajnberg, Carlo Willems en Koen Wilmaers het Gemeentepark van Brasschaat even om tot de “Big Apple”. Zij brengen in een unieke combinatie van 2 concertvleugels en percussie een eigen versie van Gershwin’s Rhapsody in Blue en Bernstein’s West Side Story.

Credits:
Aaron Wajnberg en Maciej Pikulski, piano
Carlo Willems en Koen Wilmaers, percussie.

Zaterdag 15 juli

Bekende aria’s

The Robert Groslot Gala Orchestra
olv Robert Groslot

Op 15 juli brengt Brasschaat Klassiek, zoals de vorige jaren, mooie symfonische muziek met koor en groot orkest, gelardeerd met bekende aria’s uit het operarepertoire. De betoverende soprane Liesbeth Devos – al voor de derde keer te gast in Brasschaat – en de Antwerpse tenor Stefan Cifolleli, die een interessante carrière uitbouwt in Duitsland, vullen het belcanto gedeelte in.

De muzikale leiding is in handen van Robert Groslot, artistiek directeur van de organisatie.

Van de editie 2017 af zal Brasschaat Klassiek samenwerken met een nieuw groot orkest: The Robert Groslot Gala Orchestra. Dit grote ensemble wordt specifiek op maat van concerten en recitals zoals Brasschaat Klassiek samengesteld. Voor Robert Groslot betekent dit een nieuwe wending in zijn rijke muzikale carrière, na het verdwijnen van Il Novecento.

Dichter en Boer van von Suppé

Finlandia van Sibelius

La Bohème Aria Rodolfo van Puccini

La Bohème Aria Mimi van Puccini

Polovetslaanse dansen van Borodine

~~~

Spaans Capriccio van Rimsky-Korsakov

La Bohème Duo Mimi Rodolfo van Puccini

Je crois entendre encore (Pêcheurs de Perles) van Bizet

Wer hat die Liebe uns ins Herz geschenkt van LéharDas land des Lächelns (duet)

Der Favorit Sopraan Aria van Stolz

Una Furtiva Lacrima van Donizetti

Libiamo van Verdi

~~~

Keizerwals van Strauss

Jalousie van Jacob Gade

Gold und Silber van Léhar

Olé Guapa van Malando

Wiener Blut van Strauss

La Cumparsita van Rodriguez

~~~

French Cancan van Offenbach